Nederland | Spanje
ramon@onderneemjedroom.nl | vicky@onderneemjedroom.nl

Over ons

Created with Sketch.

Onze missie:

“We helpen jou vanuit je innerlijke kompas je eigen dromen te ondernemen. Met de ontspannen kracht die daaruit vloeit, realiseer je dagelijks waanzinnige impact.”

Onze visie:

“Iedereen kan elke dag kiezen voor een leven in je kracht. We bouwen samen aan een community die ons helpt, ondersteunt en troost op de momenten dat we dat niet kunnen.”

Het verhaal achter “Onderneem je droom”:

Ik kan hier een heel verhaal beginnen over strategie en theorie. Maar jij en ik weten dat het daar niet om draait. Het gaat erom of mijn verhaal resoneert met waar jij nu staat in je leven. Vandaar dat ik je mijn verhaal vertel.

“Wie zijn we nou eigenlijk?”

Ramon:

Ik ben Ramon van der Krogt, 43 jaar oud, vader van 4 kinderen en ben samen met een hele fijne vrouw. In mijn dagelijks werk ben ik een ondernemer &coach in hart en nieren. Hierdoor is mijn creatiekracht enorm en daarnaast hou ik ervan om anderen in hun kracht te zetten en ze te begeleiden naar persoonlijk succes. Ik heb jarenlang voor grote organisaties gewerkt en eigen bedrijven gehad. Door mijn kwaliteiten kreeg steeds meer verantwoordelijkheden en succes. Uiteindelijk heb ik tien jaar de directie-rol vervuld bij corporates en vertegenwoordigde ik afdelingen met honderden medewerkers.

Onder de oppervlakte zat het niet goed..

Voor mijn gevoel dreef ik echter steeds verder af van waar het werkelijk om draait, ik ging uit mijn creatieve kracht en moest daardoor steeds harder werken. Ik raakte mijn inspiratie kwijt, mijn dromen en mijn gezondheid. “Is dit het nu? draait het hier om? wat doe ik nu de hele dag?” Dit waren vragen die steeds meer mijn aandacht vroegen. Mijn werkweken van 60-80 uur waren onhoudbaar.

Finaal vastgelopen

Ik deelde steeds minder met mijn dierbaren en werd steeds minder toegankelijk. Daardoor speelde mijn hart op en na een lang ziekbed, met daarbovenop een burn out en een depressie, moest ik mezelf weer terugvinden. Het was een hel. Zonder mijn lieve gezin, was ik er zeker niet gekomen.

Welke keuzes had ik onbewust gemaakt? Welke afslagen genomen? Ik moest mezelf weer terugvinden. Mijn eigen innerlijke kompas was volledig vervreemd van mezelf. Ik was mijn inspiratie en daarmee ook een groot deel van mijn energie en kracht kwijtgeraakt.

Terug in mijn kracht!

Ik heb mezelf weer helemaal terug. Door een intensieve weg van vallen en opstaan. Ik ben zo happy nu, het voelt heerlijk om weer in mijn eigen kracht te zitten. Keuzes te maken op basis van mijn eigen kompas.

Happy en klaar om jou te ondersteunen

Tijdens mijn ziekbed heb ik een onderneem je droom model ontwikkeld waar ik mezelf mee heb geholpen, maar nog veel belangrijker: ik kan hier jou mee helpen. Het is broodnodig, mensen raken zichzelf steeds jonger kwijt. Ik wilde mijn inzichten bereikbaar maken voor iedereen. Maar ook ervoor zorgen dat mensen op tijd kiezen om vanuit hun eigen innerlijke kompas en met een ontspannen kracht een prachtig leven in te richten.

Dit is mijn drive! Ben je er aan toe om wat ondersteuning te accepteren? Ik sta klaar. En weet je, ik ben niet alleen.. Zie hieronder het verhaal van Vicky!

Ramon

Vicky:

“Geloof dat het leven je verrijkt en niet verarmt als je doet wat je echt wilt”, dat was de spreuk die mij tot inkeer heeft gebracht. 

In mijn baan in het bedrijfsleven, voelde ik dat er meer moest zijn, vrijheid, creativiteit, het gevoel van verbinding met alles wat er is, de dingen laten ontstaan in plaats van alles te plannen en niets aan het toeval overlaten. Meestromen in plaats van forceren.

Vertrouwen

Van hoofd naar hart, dat is de weg. Dat snapte ik, maar kon ik niet geloven. Dat geloof moest ik opbouwen. Stukje bij beetje, door te durven voelen wat ik nou echt wilde en daar naar te luisteren. En stapje voor stapje het oude loslaten, oude denkpatronen en angsten. Zo ontvouwden uit zichzelf allerlei mogelijkheden in de juiste richting en begon ik te steeds meer vertrouwen te krijgen dat er ook een andere weg was. MIJN weg. Nieuwe studies, nieuwe omgeving, nieuwe werkrichting, nieuwe vrienden, langzaam aan begon alles te stromen en te veranderen. Dat gaf zoveel voldoening! 

Alles zit al in ons

En steeds meer realiseerde ik me dat alles al in ons zit. In essentie zijn we al perfect maar we zitten bedekt met beperkende denkbeelden, pijnen uit het verleden en noem maar op. Ik help je om dit los te laten zodat jou innerlijke stem hoorbaar wordt en jij je koers kunt varen! 

Vicky

%d bloggers liken dit: