Nederland
ramon@onderneemjedroom.nl | pauline@onderneemjedroom.nl

Over ons

deb121743n2

Created with Sketch.

Onze missie:

“We maken dromen realiseerbaar, door jouw dagelijks werk en leefvermogen (power) te verhogen.”

Onze visie:

“Onderneem je droom verhoogt jouw dagelijkse werk en leefvermogen:

  1. We helpen jou vanuit je innerlijke kompas te leven en werken;
  2. Visualisatie en focus brengen je in je kracht en geven duurzame energie;
  3. Je leeft en werkt slimmer door nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden;
  4. Iedere dag zet je 1% stappen, zo hou je balans EN maak je impact.

Het verhaal achter “Onderneem je droom”:

Ik kan hier een heel verhaal beginnen over strategie en theorie. Maar jij en ik weten dat het daar niet om draait. Het gaat erom of mijn verhaal resoneert met waar jij nu staat in je leven. Vandaar dat ik je mijn verhaal vertel.


Mijn verhaal

Ramon:

Ik ben Ramon van der Krogt, 43 jaar oud, vader van 4 kinderen en ben samen met een hele fijne vrouw. In mijn dagelijks werk ben ik een ondernemer &coach in hart en nieren. Hierdoor is mijn creatiekracht enorm en daarnaast hou ik ervan om anderen in hun kracht te zetten en ze te begeleiden naar persoonlijk succes. Ik heb jarenlang voor grote organisaties gewerkt en eigen bedrijven gehad. Door mijn kwaliteiten kreeg steeds meer verantwoordelijkheden en succes. Uiteindelijk heb ik tien jaar de directie-rol vervuld bij corporates en vertegenwoordigde ik afdelingen met honderden medewerkers.

Onder de oppervlakte zat het niet goed..

Voor mijn gevoel dreef ik echter steeds verder af van waar het werkelijk om draait, ik ging uit mijn creatieve kracht en moest daardoor steeds harder werken. Ik raakte mijn inspiratie kwijt, mijn dromen en mijn gezondheid. “Is dit het nu? draait het hier om? wat doe ik nu de hele dag?” Dit waren vragen die steeds meer mijn aandacht vroegen. Mijn werkweken van 60-80 uur waren onhoudbaar.

Finaal vastgelopen

Ik deelde steeds minder met mijn dierbaren en werd steeds minder toegankelijk. Daardoor speelde mijn hart op en na een lang ziekbed, met daarbovenop een burn out en een depressie, moest ik mezelf weer terugvinden. Het was een hel. Zonder mijn lieve gezin, was ik er zeker niet gekomen.

Welke keuzes had ik onbewust gemaakt? Welke afslagen genomen? Ik moest mezelf weer terugvinden. Mijn eigen innerlijke kompas was volledig vervreemd van mezelf. Ik was mijn inspiratie en daarmee ook een groot deel van mijn energie en kracht kwijtgeraakt.

Terug in mijn kracht!

Ik heb mezelf weer helemaal terug. Door een intensieve weg van vallen en opstaan. Ik ben zo happy nu, het voelt heerlijk om weer in mijn eigen kracht te zitten. Keuzes te maken op basis van mijn eigen kompas.

Happy en klaar om jou te ondersteunen

Tijdens mijn ziekbed heb ik een onderneem je droom model ontwikkeld waar ik mezelf mee heb geholpen, maar nog veel belangrijker: ik kan hier jou mee helpen. Het is broodnodig, mensen raken zichzelf steeds jonger kwijt. Ik wilde mijn inzichten bereikbaar maken voor iedereen. Maar ook ervoor zorgen dat mensen op tijd kiezen om vanuit hun eigen innerlijke kompas en met een ontspannen kracht een prachtig leven in te richten.

Dit is mijn drive! Ben je er aan toe om wat ondersteuning te accepteren? Ik sta klaar. En weet je, ik ben niet alleen.. We hebben een heel team, speciaal voor jou!

Ramon


Pauline:

Mijn naam is Pauline, 42 jaar en samen met mijn partner heb ik een samengesteld gezin van altijd 2 -en soms 4 – kinderen. Na mijn studie psychologie in Maastricht, heb ik jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt als opleider, manager en later ondernemer. Sinds een jaar of 4 kies ik enkel nog voor freelance werk: dit past beter bij mijn huidige leven met jonge kinderen en mijn wens om altijd contact te kunnen maken met mijn innerlijk kompas.

Wat ik doe

In mijn huidige werk kan ik meerdere kanten van mezelf verenigen: ik werk als trainer, coach, trainingsacteur of procesbegeleider voor bedrijven. Al tijdens mijn studie neuropsychologie was ik geboeid door de interactie tussen lichaam en geest en deze fascinatie is vandaag nog net zo sterk als toen. Het heeft me altijd veel plezier gegeven om mijn academisch-wetenschappelijke achtergrond te combineren met bedrijfsprocessen en de persoonlijke ontwikkeling van de mensen met wie ik werk. Daarbij maak ik gebruik van alle richtingen die je daarbij kunnen ondersteunen: van Stephen Covey naar Brené Brown en van boeddhisme naar yoga.

Mijn visie

Ik geloof niet in één absolute route die naar verbetering leidt. Ik ga altijd op zoek naar de combinatie van factoren die op dit moment, in het hier en nu, jouw zelfkennis vergroot en die je steun en energie geeft.

Hoe ik werk

Ik heb een natuurlijke gevoeligheid en aanleg om mensen te helpen. Het geeft me plezier en voldoening. Mijn eigen natuur, kennis en ervaring zet ik graag in om je te helpen contact te maken met jezelf. Dat kan door een goed gesprek, een stevige analyse of het uitproberen van nieuwe dingen. Mijn benadering is vriendelijk, analytisch en reflectief.. Er is geen absoluut ‘goed’ of ‘fout’. Ik ben NOBCO-gecertificeerd coach en werk altijd vanuit vertrouwen, vrijheid en veiligheid.

Werken met groepen of juist een uitgebreid 1-op-1 gesprek: je krijgt altijd mijn volle aandacht en een open blik. Gaan we samen een nieuw begin maken..?

Pauline